Betörésvédelem ablaküvegekre

A BETÖRÉSVÉDŐ FÓLIA ALKALMAZHATÓ ÉPÜLETEK ABLAK ÜVEGEKEIN SZILÁNKVÉDŐ VALAMINT ÜVEGTÖRÉS KÉSLELTETŐ VAGYONVÉDELMI ESZKÖZKÉNT SZÍNTELEN ÉS SZÍNEZETT KIVITELBEN EGYARÁNT.

GLOVE SMASH CMYK

Mottó: “Ha a betörést megakadályozni nem is tudjuk, akkor legalább védekezzünk ellene.” – Thomy

Nem kívánom senkinek azt a meglepetést, hogy hazaérkezéskor szembesül azzal a ténnyel, hogy aznap volt aki hamarabb ért haza és az nem a családtagja volt, hanem egy betörő. Mi is okozhatunk kellemetlen meglepetést a rablóknak a színtelen betörésvédő fóliával, amely jóvoltából ugyan megpróbálják betörni az ablakot, de azt a fólia rugalmassága és szakítószilárdságának köszönhetően egyben tartja még akár percekig is, így rá kell hogy döbbenjen, ez nem az a cím, ahol őt maradásra invitálnák. Ami pedig nem megy, azt nem kell erőltetni, mert minek kockáztasson egy olyan helyen, ahol csak a lebukás veszélye növekszik minden egyes próbálkozással eltöltött perccel.

Még sajnos azok a lakások – munkahelyek vannak többségben, ahol semmilyen biztonsági fólia nincsen az üvegeken. Még keresni sem nagyon kell, csak odébbállni.

A biztonsági fólia kivitelezése néhány órát vesz igénybe és már a felragasztás után is néhány órával fokozatosan növekszik a védelmi fokozata a teljes kiszáradásig.

LLumar színtelen és színezett biztonsági fóliáink az összes szükséges ugyanakkor lehetséges bevizsgálással és minősítéssel rendelkeznek a technológiára vonatkozó legmagasabb szinten.(ANSI, BS, DIN, EN, MABISZ)

A Thomy Folia bemutatja Önnek azt a hatékony behatolás- és áttörés-késleltető vagyonvédelmi eszközt és praktikus védekezési lehetőséget, amely fóliatípustól függően akár láthatatlan illetve színtelen is lehet, az épületek üvegfelületein, mely az amerikai CPFilms – LLUMAR cég kiváló minőségű terméke ISO 9001-es minősítéssel.

betoresvedelem_ablakuvegekre

Cégünk fő tevékenységi köre az épületablakok biztonsági fóliázása is, melynek nagy jelentősége van napjainkban olyan helyeken, ahol a tervezőmérnökök nagy felületű üvegportált terveznek kisebb-nagyobb épületek, emberek által hozzáférhető helyeire. Ilyen esetekben alkalmazzák az utólag is telepíthető – ragasztható biztonsági fóliákat színtelen illetve színezett kivitelben, melyet a biztosítók vasráccsal egyenértékűen fogadnak el és az üvegportál véletlen (baleset) vagy szándékos (merénylet) betörésekor az üveget nagy szakítószilárdságuk és rugalmasságuk által egyben tartják valamint a keletkezett üvegszilánkok nem okoznak beláthatatlan következményeket az ott tartózkodókban (gyermekekben, felnőttekben), berendezési tárgyakban.

img_commercial3

A betörőt meglepetés éri, mivel a fólia az összetört üveget a tapadása, rugalmassága és szakítószilárdsága által egyben tartja, így meggátolja – megnehezíti az üvegen keresztüli bejutást és átnyúlást.

A biztonsági fóliák kategorizálása anyagvastagság szerint:

  • 100 mikron – szilánkvédő fólia, gyermekek és az üvegfelületek közvetlen közelében dolgozók szilánkvédelmére, lakossági és közületi felhasználásra
  • 175 mikron – szilánk- és betörésvédő fólia, lakossági felhasználásra, alap kivitelben
  • 200 mikron – szilánk- és betörésvédő fólia, lakossági felhasználásra, erősített kivitelben
  • 275 mikron – szilánk- és betörésvédő fólia, közületi felhasználásra, pénzintézetek védelmére
  • 375 mikron – szilánk- és betörésvédő fólia, közületi felhasználásra, pénzintézetek kiemelt, legmagasabb szintű védelmére.

smashed glass

A fent felsorolt fóliák robbanás esetén is hatékony védelmet nyújtanak a szétrepülő üvegszilánkok okozta súlyos sérülésekkel szemben. A biztonsági fóliák telepítésének logikus alapfeltétele a megfelelő üvegvastagság, amely a következő képen alakul:

  • 100 mikron – minimum 3-4mm,
  • 175 mikron– minimum 4-5mm
  • 200 mikron– minimum 4-5mm
  • 275 mikron– minimum 5-6mm
  • 375 mikron – minimum 6mm fölött

Bármilyen vastagságú biztonsági fólia felragasztásához adott üvegvastagságra van szükség a fóliázás kötött technológiája miatt. A megrendelő külön kérésére az előírtnál vékonyabb vagy törött-repedt üvegre történő fóliázás esetén a keletkezett esetleges üvegtörésért, személyi sérülésért és az abból eredendő mindennemű kárért (anyagi kár, baleseti kár, stb.) a Megrendelőt terheli a felelősség és megegyezés szerint nyújt kártérítést a károsultaknak.

NE FELEDJE! Ha a betörést megakadályozni nem is tudjuk, akkor legalább védekezzünk – tegyünk ellene!

betörésvédő fólia

A BIZTONSÁGTECHNIKÁRA FORDÍTOTT ÖSSZEG NEM KIDOBOTT PÉNZ! A világban gyártott fóliatípusukról készített független laboratóriumok szigorú tesztjei alapján a LLUMAR fólia márka az első helyen szerepel, vagyis minden szempontból a legjobb. A fóliák karcálló réteggel vannak ellátva. A biztonsági fólia kombinálható belátásgátló,- felmelegedésgátló és kifakuláslassító réteggel is. Jelenleg 11 fóliatípus közül választhatja ki az Önnek és a célnak legmegfelelőbbet.

Kínálatunkat bővítettük EXTRA ERŐS biztonsági fóliákkal színtelen kivitelben.

betörésvédő fólia

A Thomy Folia által forgalmazott LLumar betörésvédő fólia MABISZ tanúsítvánnyal is rendelkezik. Cégünk e termék üvegre ragasztásával szeretne hozzájárulni a betörésekkor keletkező magas lopáskárok csökkentéséhez és az Ön viszonylagos nyugalmához. Az üvegre ragasztott LLUMAR betörésvédő fólia megnehezíti az üveg betörését és meghosszabbítja a betörés időtartamát, ami nagy rizikó a betörő szemszögéből, inkább keres egy olyan helyet, ahol nincs LLUMAR betörésvédő fóliával ellátva a betörésre kiszemelt helyiség üvege.

Mentés

Mentés